Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 22 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Marketingový mix společnosti
Hudec, Martin ; Chlebovský, Vít (oponent) ; Kaňovská, Lucie (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na marketingový mix rodinného vinařství. V teoretické části jsou definovány základní marketingové pojmy a proměnné marketingového mixu. V analytické části jsou detailně zpracované analýzy, na základě kterých jsou v návrhové části diplomové práce navrhovány způsoby zlepšení marketingového mixu vinařství.
Rozvoj turistického programu v podniku Znovín Znojmo
Mahrová, Petra ; Moncman, Jana (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá možným rozvojem turistického programu společnosti Znovín Znojmo, a.s. se sídlem v Šatově ve Velkopavlovické vinařské podoblasti. Pro splnění stanoveného cíle byla důležitá analýza vybrané společnosti s primárním zaměřením na turistické programy a aktivity společnosti. Analytická část vymezuje podstatné souvislosti pro tvorbu a realizaci nového turistického programu. Vlastní návrh rozvoje turistického programu v rámci vybraného regionu zahrnuje návrh vhodné turistické aktivity spojující víno a místní zajímavosti. Realizace tohoto záměru zajistí zvýšení konkurenceschopnosti a množství zákazníků dané společnosti v uvedené podoblasti.
Faktory ovlivňující kvalitu červeného vína
Zechmeisterová, Lucie ; Vránová, Dana (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
V rámci diplomové práce byly monitorovány přítomné mikroorganismy ve vzorku hroznové šťávy červeného vína a vzájemné vztahy mezi kvasinkami, bakteriemi a plísněmi. Na kultivaci mikroorganismů byly použity tři různé média, speciálně pro sledování celkového počtu mikroorganismů, pro kvasinky a pro mléčné bakterie. Na stanovení počtu životaschopných buněk byla použita nepřímá metoda. Jedná se o počítání viditelných makroskopických kolonií vyrostlých na agarových plotnách. Po nárůstu buněk byly vizuálně hodnoceny tvary kolonií a mikroskopicky byla zjištěna morfologie buněk mikroorganismů. Po aplikaci komerčního enzymatického preparátu byla monitorována doba jeho působení v hroznové šťávě při výrobě červeného vína. Aktivita komerčního preparátu enzymu v hroznové šťávě byla sledována na základě průběhu degradace vysokomolekulového substrátu enzymy pomocí Ubbelohdeho viskozimetru. Získané výsledky poskytly řadu poznatků ohledně výskytu mikroflóry v průběhu výroby červeného vína. Významnou úlohu hrály komerční preparáty přidané do hroznové šťávy.
Posouzení informačního systému firmy a návrh změn
Žandovská, Lenka ; Halasová, Jana (oponent) ; Neuwirth, Bernard (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá posouzením informačního systému ve společnosti Spielberg s. r. o. Teoretická část práce je věnována problematice informačních systémů a vysvětlení jednotlivých metod použitých později při analýze. Nedostatky odhalené analýzou jsou rozpracovány a jsou navrženy změny informačního systému i opatření k eliminaci rizik. Ty by měly vést ke zlepšení či zdokonalené současného stavu.
Urbanisticko – architektonická studie areálu pro šetrný turismus Strachotín.
Čížová, Gabriela ; Borecká,, Eva (oponent) ; Urbášková, Hana (vedoucí práce)
Zvolená diplomová práce se zabývá návrhem optimálního funkčního a prostorového využití území pro šetrný turismus ve Strachotíně. Lokalita se vyznačuje vhodnými přírodními podmínkami a půdou pro kvalitní viniční hospodářství. Proto na řešeném území navrhuji vinařství, moštárnu, palírnu, ubytování s restaurací a wellness. Detailněji zpracovávám objekt vinařství a příslušné ubytování. Nejvýznamnější objekt je navržen provoz vinařství. Budova je dominantou a spolupůsobí s vedlejším objektem ubytování a restaurací. Části fasády jsou řešené jako prolamované odvětrávané fasády, které vytváří architektonický ráz budov.
Podnikatelský záměr rozvoje firmy
Fink, Michael ; Sáček, Jiří (oponent) ; Žižlavský, Ondřej (vedoucí práce)
Předmětem diplomové práce je vytvoření podnikatelského záměru rozvoje obchodní firmy, působící na trhu s vinařskou chemií, o další tržní segment, kterým je produkce alkoholických nápojů se specializací na výrobu vín. Přesněji řečeno půjde o záměr navrhnout business model nového vinařství se zkušenostmi soudobého managementu společnosti, jenž disponuje klíčovými výrobními faktory nezbytnými pro realizaci projektu. Mezi ty hlavní řadíme vlastnictví vinohradu s příslušným povolením k činnosti, zahraniční pracovní sílu v podobě odborníků na enologii, italské know-how pěstování a zpracování vína a v neposlední řadě přístup ke kapitálu a to zejména strojnímu zařízení a finančním prostředkům. Důležitou roli nadále sehraje v rámci podnikatelské aktivity participace potenciálního spoluinvestora na záměru, který by měl díky své majetkové účasti přispět k akceleraci dílčích plánů a přinést odborné tržní znalosti českého vinařského sektoru.
Dopady koronavirové krize na vinaře sdružené ve VOC Modré Hory
Melichar, Lukáš
Diplomová práce se zabývá tématem koronavirové krize a jejími dopady na vinaře sdružené ve VOC Modré Hory. Nejprve je v práci vymezen český vinařský trh. Následuje charakteristika mikroregionu Modré Hory a sdružení tamního VOC. Dále je uvedena koronavirová pandemie včetně jejích důsledků pro vinařský sektor. V rámci vlastního kvalitativního průzkumu byli prostřednictvím semistrukturovaných rozhovorů dotazováni vybraní členové VOC Modré Hory. Sdružení své vinaře během pandemie podpořilo z hlediska společné propagace v internetovém prostředí. Celkový charakter dopadů koronavirové pandemie pro vinaře VOC Modré Hory není jednoznačný a je ovlivněný možností daného podniku přizpůsobit se vzniklé situaci, kdy již individuálně záleželo na každém vinařství.
Vodní světy Nových Mlýnů: Etnografie vinařů a klimatické změny
Šimková, Kateřina ; Zandlová, Markéta (vedoucí práce) ; Halbich, Marek (oponent)
Předložená diplomová práce se zabývá problematikou socio-přírodních aspektů sucha, které je jedním z dopadů klimatické změny a jeho riziko v Česku narůstá. Výzkumný terén, který se nachází v oblasti Novomlýnských nádrží, je v práci nahlížen skrze koncept waterworlds, autorek Kristen Hastrup a Fridy Hastrup. Etnografický výzkum ukazuje, jaký má voda a její nedostatek vliv na krajinu, na místní obyvatele a na jejich vztahy a praktiky. Práce je zaměřená zejména na vinaře a jejich porozumění tomu, co je sucho, klimatická změna a co znamená dobře hospodařit v krajině, která vysychá. Dále zachycuje proměnu praktik spojených s péčí o vinohrad a mapuje, jací aktéři do problematiky sucha v této oblasti vstupují. Klíčová slova: etnografie, sucho, klimatická změna, waterworlds, voda, Novomlýnské nádrže, vinohradnictví
Marketingový mix společnosti
Hudec, Martin ; Chlebovský, Vít (oponent) ; Kaňovská, Lucie (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na marketingový mix rodinného vinařství. V teoretické části jsou definovány základní marketingové pojmy a proměnné marketingového mixu. V analytické části jsou detailně zpracované analýzy, na základě kterých jsou v návrhové části diplomové práce navrhovány způsoby zlepšení marketingového mixu vinařství.
Urbanisticko – architektonická studie areálu pro šetrný turismus Strachotín.
Čížová, Gabriela ; Borecká,, Eva (oponent) ; Urbášková, Hana (vedoucí práce)
Zvolená diplomová práce se zabývá návrhem optimálního funkčního a prostorového využití území pro šetrný turismus ve Strachotíně. Lokalita se vyznačuje vhodnými přírodními podmínkami a půdou pro kvalitní viniční hospodářství. Proto na řešeném území navrhuji vinařství, moštárnu, palírnu, ubytování s restaurací a wellness. Detailněji zpracovávám objekt vinařství a příslušné ubytování. Nejvýznamnější objekt je navržen provoz vinařství. Budova je dominantou a spolupůsobí s vedlejším objektem ubytování a restaurací. Části fasády jsou řešené jako prolamované odvětrávané fasády, které vytváří architektonický ráz budov.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 22 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.